AROMATIKA Esenciálny olej z mäty piepornej, 10 ml

5,20 €
S DPH 3-4

AROMATIKA Esenciálny olej z mäty piepornej, 10 ml

Množstvo

Esenciálny olej mäty piepornej Aromatica  je esenciálny olej získaný z čerstvých listov mäty piepornej. Asi každý uzná, že vôňa a chuť mäty sú veľmi príjemné a osviežujúce. Väčšina z nás má predstavu o mäte ako o bylinke na upokojujúci čaj alebo ako aromatickú prísadu do žuvačiek, cukríkov, lízaniek, zubnej pasty a osviežovačov dychu. Táto liečivá rastlina s takou rozpoznateľnou a jedinečnou arómou však nie je len osviežujúcou zelenou, dokáže dať ľudskému telu oveľa viac! Esenciálny olej z mäty piepornej je jedným z najlepších „upokojujúcich látok“. Pomáha vyrovnať sa s emocionálnym vyčerpaním a úzkosťou. Priaznivo pôsobí na pokožku: v malých dávkach zmierňuje podráždenie a odstraňuje suchosť, vo väčších dávkach posilňuje výživu a spôsobuje začervenanie. Používa sa na starostlivosť o problematickú mastnú pleť.

Použitie:
- Obohatenie kozmetiky: do 10-15 g (ml) základu (rastlinný olej, krém, tonikum, oplach, maska) pridajte 4 kvapky mätového oleja alebo jeho zmesi s inými olejmi.

- Masáž: zmiešajte 5-6 kvapiek mätového oleja alebo jeho zmesi s inými olejmi s 1 polievkovou lyžicou akéhokoľvek rastlinného oleja (jojobový, mandľový, broskyňové, hroznové a pod.) alebo krému podľa vlastného výberu. U nás si môžete zakúpiť rôzne esenciálne oleje na masáž.

- Kúpeľ: Pridajte 5-7 kvapiek mätového oleja alebo jeho zmesi s inými olejmi vopred zmiešanými s 1 polievkovou lyžicou emulgátora (mlieko, med, morská alebo kuchynská soľ) do naplneného kúpeľa (37-38 °C). Trvanie procedúry je 10-20 minút.

- Aromatizácia miestnosti: do aromalampy naplnenej vodou pridajte 3-5 kvapiek mätového oleja alebo jeho zmesi s inými olejmi a zapáľte sviečku. Vôňa naplní miestnosť. Pri absencii aromalampy je možné olej naniesť na obrúsok alebo pridať do šálky horúcej vody a umiestniť na vykurovacie teleso. Trvanie procedúry je 15-30 minút.

Zloženie (INCI): Mentha Peperita Oil. - OLEJ JE DODÁVANÝ Z NEMECKA

Upozornenie: Len na vonkajšie použitie. Testujte individuálne, nedovoľte predávkovanie. Ak sa olej dostane do očí, vypláchnite ich veľkým množstvom vody. Neužívajte v prvých štyroch mesiacoch tehotenstva. Buďte opatrní pri alergickej nádche.

Podmienky skladovania: skladujte dobre uzatvorené, na mieste neprístupnom pre deti, pri teplote neprevyšujúcej +25 °C. Vyhnite sa priamemu slnečnému žiareniu.

Krajina pôvodu: UA

4820031050722

Špecifické referencie

AROMATIKA Esenciálny olej z...

5,20 €